Uudet ohjeistukset voimaan

Pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaviruksen leviämisvaiheeseen ja PK-seudun koronakoordinaatioryhmä on tiukentanut rajoituksia myös liikunnan puolella, alkaen maanantaista 23.11.

Kaupunkien hallinnoimissa sisätiloissa tapahtuva aikuisten kontaktilajien harrastustoiminta keskeytetään 23.11.2020 alkaen kolmeksi viikoksi. Myös niiden liikuntatoimijoiden, jotka eivät toimi kaupungin tiloissa, kuten Ju-jutsuklubi, tulee noudattaa kaupungin ohjeistusta. Koska olemme vastuullinen toimija, niin tulemme muokkaamaan aikuisten harjoitustoimintaa siten, että harjoituksissa ei olla kontaktissa.

Uudet rajoitustoimenpiteet koskevat aikuisten ryhmiä, joten junnu ju-jutsu ja junnu bjj jatkavat toimintaansa normaalisti. Hokutoryu ju-jutsua, kyokushin karatea, kickboxingia, kenjutsua ja kobudoa on mahdollista harjoitella lajinomaisesti ilman kontaktia. Brassi ju-jutsuryhmissä, erityisesti peruskurssilla, tullaan tekemään brassi ju-jutsua tukevia oheisharjoitteita, joissa kontaktia ei ole. Kaupungin antamien rajoitteiden ulkopuolelle jäävät SM-, EM-, ja MM-kisoihin valmistautuvat ryhmät. Nämä ryhmät harjoittelevat kuitenkin omana ryhmänään, noudattavat varovaisuutta, eivätkä ole tekemisissä muiden ryhmien kanssa.

Ohjaajia tullaan ohjeistamaan harjoitusten ohjaamiseen niin, että turvavälejä säilytetään. Kuten eilen tiedotettiin, lajien välinen surffailu ja useammassa ryhmässä harjoittelu ei toistaiseksi ole mahdollista, vaan jokainen harjoittelee toistaiseksi vain yhtä lajia, yhden ryhmän mukana. Renshi Leistin sunnuntain Hokutoryuryhmä, joka on eri vyöasteista koostuva sekaryhmä jää toistaiseksi tauolle, jotta vältytään viruksen siirtymiseltä ryhmien välillä.

Mikäli sinulla, tai jollain tapaamallasi henkilöllä ilmenee koronavirukseen viittaavia oireita, kuten nuhaa, yskää, lämpöä tms, harjoituksiin ei saa osallistua ennen kun on varmistettu, että oireet eivät johtuneet koronasta. Tämä tilanne on meille kaikille todella ikävä ja jokaisen on nyt kaikilla elämän osa-alueilla tehtävä kaikkensa välttääkseen lähikontakteja, jotta tartunnat eivät pääse leviämään. Vain noudattamalla ohjeita ja pysäyttämällä tartuntaketjut voimme välttyä tiukemmilta rajoitustoimenpiteiltä.

Pysykää terveenä!