Junnu-jutsu
Nuorten kamppailulajit
Junnu-jutsu
Nuorten kamppailulajit
Junnu-jutsu
Nuorten kamppailulajit

Hokutoryu junnu ju-jutsu

Hokutoryu ju-jutsu on suoraviivainen ja tehokas itsepuolustus- ja kilpailulaji. Lajiin sisältyy lyönnit, potkut, heitot ja mattokamppailu. Perustekniikoihin kuuluvat myös lukot ja kuristukset sekä erilaiset vapautumis- ja kuljetustekniikat.

Hokutoryu junnu ju-jutsu on sovellettu 7-14 vuotiaille harrastajille, harjoitteista on poistettu tämän ikäisille nuorille soveltumattomat tekniikat. Harjoittelu on realistista, mutta leikinomaista. Tavoitteena on kehittää koordinaatiota, lihaskuntoa, kehonhallintaa ja -tietoisuutta sekä keskittymiskykyä.

Hokutoryu tarkoittaa pohjoisen tyylisuuntaa, laji on kehitetty perinteisestä japanilaisesta ju-jutsusta länsimaiseen ajatteluun sopivaksi, kuitenkin ju-jutsun keskeisiä periaatteita säilyttäen. Hokutoryu ju-jutsussa on käytössä perinteinen budoetiketti; etiketin perusperiaate on kunnioittaminen ja lojaalius lajia, salia, ohjaajia ja harjoituskumppaneita kohtaan. Etiketti opetetaan peruskurssilla ja siitä pidetään tiukasti kiinni. Lajissa on budolajeille tyypillinen vyöjärjestelmä; Dan eli mestariarvo, Kyu eli oppilasarvo ja Mon eli junioriarvo.

Hokutoryu ju-jutsun on kehittänyt Suomalaisten kamppailulajien isä, Auvo Niiniketo. Niinikedolla on lajissa 10. Dan vyöarvo ja Soken arvonimi. Soke on ju-jutsun korkein arvonimi ja se voi olla samanaikaisesti vain yhdellä henkilöllä maailmassa. Lajin alkutaipaleesta lähtien merkittävässä roolissa ovat olleet myös Timo Hirvonen ja Risto Väntär, heillä on tänä päivänä 8. Dan vyöarvot ja kantavat Hanshin arvonimeä. 

Harjoitusajat

Värivyöt
Ti 17:00-18:00
Pe 16:00-17:00
Su 17:15-18:30

Peruskurssi (aloittelijat, valkoinen vyö)
To 17:00-18:00
Su 16:00-17:15

Helsingin Ju-jutsuklubi

Kaapelitehdas D-rappu, 4. krs
Tallberginkatu 1
00180 Helsinki
Toimisto on suljettu heinäkuussa.

Some