Ohjattu harjoitustoiminta tauolle

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on tänään julkaissut uudet rajoitukset koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi. Rajoitukset ovat tämän hetken tiedon mukaan voimassa 30.11–20.12.2020, joten käytännössä tämä saattaa tarkoittaa, että ohjattuun harjoitustoimintaan päästään palaamaan vasta loppiaisen jälkeen.

Uusien rajoitusten mukaisesti, kaikki organisoitu harrastustoiminta sisätiloissa joudutaan keskeyttämään. Tämä koskee kaikkia ryhmiä, vain Kickboxingin- ja Hokutoryun peruskurssit suorittavat ne harjoitukset mitä vyökokeeseen tarvitaan ja sitten hekin siirtyvät tauolle. Myös lasten harrastustoiminta joudutaan keskeyttämään, joten myös junnujen harjoitukset jäävät sunnuntain jälkeen tauolle.

Sekä aikuisten että junioreiden perinteiset joulutreenit perutaan tämän vuoden osalta.

Omatoimista harjoittelua kannattaa tauon aikana jatkaa ja kuntoa pitää yllä esim. lenkkeilemällä, kuntopiireillä ja yksin tehtävillä tekniikkaharjoituksilla. Keväällä pidetyistä Ju-jutsuklubin ohjaajien kotitreeni-liveistä sekä eri puolilta Suomea ja maailmaa kuvatuista Hokutoryu kotitreeni-liveistä löytyy tallenteet Facebookissa ja niitä voi hyödyntää omatoimisissa harjoituksissa. Harjoitukset sopivat kaikille lajista ja tasosta riippumatta ja niitä voi tehdä vaikka koko perheen voimin. Löydät videot Hokutoryu ju-jutsu ja Helsingin ju-jutsuklubi -Facebooksivuilla. Mikäli kaipaat omatoimiseen harjoitteluun lisää ohjeita ja ideoita, voit esimerkiksi olla yhteydessä Klubin toimistoon.

Ju-jutsuklubin sali on avoinna myös tauon aikana, harjoitusmaksun maksaneilla Ju-jutsuklubilaisilla on mahdollisuus käydä harjoittelemassa omatoimisesti salissa. Nyrkkeilysäkki ei tartuta ja jos saman tutun parin kanssa harjoittelee, niin tuskin on vaaraa taudin leviämisestä. Salissa on 450m2 tilaa, joten jos saliin osuu samaan aikaan toinenkin harjoittelija, niin riittävää etäisyyttä voidaan kyllä pitää.

Jokaisen vapaaharjoittelijan edellytetään käyttävän nenää ja suuta peittävää maskia Kaapelitehtaan tiloissa, aina varsinaisen urheilusuorituksen ulkopuolella. Maskin voi riisua salin sisäpuolella ja se tulee olla kasvoilla kun salin ovesta menee ulos. Tämä ei ole suositus, tämä on edellytys saliin tulemiselle.

Tämä tilanne on meille kaikille haastava ja turnausväsymys alkaa painaa, mutta on hyvä muistaa ettei tämä pandemia ole ikuinen. Rokote ja tautia helpottavat lääkkeet tulevat alkuvuodesta, nyt alkaa koronaottelun viimeinen erä. Kuten kaikessa kamppailussa viimeinen erä on raskain, mutta se otellaan ja se voitetaan ja sitten se on ohi. Luovuttamalla nuolemme haavoja ja kärsimme seurauksista vielä ensi vuoden ja pidempäänkin.

Seuratkaa MyClub tiedotteita, tulemme aktiivisesti lähettämään asiaan liittyviä tiedotteita.

Pysykää terveenä ja pitäkää huolta itsestänne ja toisistanne!

Helsingin Ju-jutsuklubi
A. Niiniketo