Kyokushin karate
Suoraviivainen, intensiivinen ja kova
Kyokushin karate
Suoraviivainen, intensiivinen ja kova
Kyokushin karate
Suoraviivainen, intensiivinen ja kova

Yleistä

Kyokushin karate on kova ja realistinen kamppailulaji, joka tunnetaan täydellä kontaktilla käytävistä knock-down -otteluista. Lajin perustekniikat ovat erilaiset lyönnit ja potkut, lajille ominaisesti harjoituksissa on paljon otteluharjoituksia eli kumitea. Lajissa noudatetaan perinteistä budoetikettiä, josta myös pidetään tiukasti kiinni. Kyokushin karate poikkeaa muista karaten tyylisuunnista suoraviivaisemmilla ja kovemmilla harjoitusmenetelmillä. Kovien treenimetodien, vaativien vyökokeiden ja täyskontaktiotteluidensa ansiosta Kyokushin tunnetaankin maailmanlaajuisesti karaten tyylisuunnista vahvimpana.

Helsingin ju-jutsuklubilla toimiva Kyokushin Karate Helsinki kuuluu IKO Matsushima organisaatioon. Organisaation johtaja on Kancho Yoshikazu Matsushima. Euroopan organisaation puheenjohtajana toimii Shihan Klaus Rex. Kyokushin on alun perin korealaissyntyisen Sosai Masutatsu Oyaman vuonna 1964 kehittämä karaten tyylisuunta.

Kyokushin karate sopii hyvin niin naisille kuin miehille, lajissa on hyvä yhteishenki ja seurassamme harjoitellaan laajalla ikähaarukalla. Hyvästä yhteishengestä kertoo myös säännölliset leirimatkat Kyokushin karaten Euroopan kesäleirille, mukaan ovat tervetulleet sekä lajin vasta-alkajat että kokeneemmat kamppailijat.

Vyöarvot

Peruskurssilla harjoitellaan valkoisella vyöllä. Oheisessa listauksessa vyöt matalimmasta korkeimpaan.

Oppilasasteet:

10. Kyu – oranssi vyö
9. Kyu – oranssi vyö yhdellä natsalla
8. Kyu – sininen vyö
7. Kyu – sininen vyö yhdellä natsalla
6. Kyu – keltainen vyö
5. Kyu – keltainen vyö yhdellä natsalla
4. Kyu – vihreä vyö
3. Kyu – vihreä vyö yhdellä natsalla
2. Kyu – ruskea vyö
1. Kyu – ruskea vyö yhdellä natsalla

Mestariasteet:

1. Dan – musta vyö
2. Dan – musta vyö
3. Dan – musta vyö
4. Dan – musta vyö
5. Dan – musta vyö
6. Dan musta vyö
7. Dan musta vyö
8. Dan musta vyö
9. Dan musta vyö
10. Dan musta vyö

Some