Potkynyrkkeily
Tehokasta pystykamppailua
Potkynyrkkeily
Tehokasta pystykamppailua
Potkynyrkkeily
Tehokasta pystykamppailua

Yleistä

Potkunyrkkeily, englanniksi kickboxing, on erittäin suosittu liikuntamuoto, joka sopii hyvin sekä naisille että miehille. Lajia on mahdollista harrastaa sekä kunto- että kilpailumielessä. Potkunyrkkeilyä voisi kuvata lajina, joka yhdistää nyrkkeilyn lyönnit ja karaten potkut. Harjoituksissa tehdään erilaisia lyönti- ja potkuharjoituksia, sekä kehitetään lihasvoimaa, räjähtävyyttä, nopeutta ja koordinaatiokykyä. Harjoitteet tehdään sekä yksin, parin kanssa, että välineharjoitteluna.

Potkunyrkkeilyn alkuperästä lyhyesti; laji sai alkunsa 1970-luvulla, kun Yhdysvalloissa järjestettiin kilpailu, joissa nyrkkeilijät ja karatekat kohtasivat. Otteluissa oli sallittu käyttää kummankin lajin tekniikoita, mutta kaikki ottelut päättyivät nyrkkeilijöiden eduksi heidän tyrmättyään karatekat. Tästä syntyi ajatus uuden lajin kehittämisestä, jossa yhdistettäisiin nyrkkeilyn lyönnit ja karaten potkut. Alkuun lajia kutsuttiin Full Contact Karateksi, mutta tänä päivänä lajia tunnetaan Kickboxing -nimellä (suomeksi potkunyrkkeily).

Auvo Niiniketo toi potkunyrkkeilyn Suomeen vuonna 1980, jolloin harjoittelu aloitettiin Helsingin ju-jutsuklubilla. Ju-jutsuklubi on Suomen ensimmäinen  potkunyrkkeilyseura.

Vyöjärjestelmä

Ju-jutsuklubin on Suomen potkunyrkkeilyliiton alainen seura ja meillä on käytössä liiton vyöarvojärjestelmä. Peruskurssin yhteydessä suoritetaan ensimmäinen vyö; 5. Kyu eli keltainen vyö. Vyökokeita järjestetään neljä kertaa vuodessa omalla salilla (maalis-, touko-, loka- ja joulukuussa, näissä vyökokeissa on mahdollista suorittaa 5. Kyu lisäksi myös 4 ja 3. Kyu (oranssi ja vihreä vyö). 2. Kyu (sininen) ja ylemmät vyöarvot suoritetaan valtakunnallisten leirien yhteydessä. Vyökokeisiin osallistuminen edellyttää oman ohjaajan lupaa. Lisätiedot vyöarvoista ja niiden vaatimuksista löydät Suomen Potkunyrkkeilyliiton sivuilta.

Harjoitusajat

Ylemmät
Ma 17:00-18:15
Ke 17:00-18:00
La 12:00-13:00

Peruskurssi
Ma 17:00-18:15
Ke 17:00-18:00

Helsingin Ju-jutsuklubi

Kaapelitehdas D-rappu, 4. krs
Tallberginkatu 1
00180 Helsinki
Toimisto on suljettu heinäkuussa.

Some