Potkynyrkkeily
Tehokasta pystykamppailua
Potkynyrkkeily
Tehokasta pystykamppailua
Potkynyrkkeily
Tehokasta pystykamppailua
Potkynyrkkeily
Tehokasta pystykamppailua

Potkunyrkkeily - Peruskurssi

Harjoitusajat: ma klo 17:00-18:15 ja ke klo 17:00-18:00

Potkunyrkkeily on erittäin suosittu liikuntamuoto, joka sopii hyvin sekä naisille että miehille. Lajia on mahdollista harrastaa sekä kunto- että kilpailumielessä.

Peruskurssilla opetellaan peruslyönnit sekä potkut ja painotetaan kunnon kohottamistaerilaisten lihasvoima-, räjähtävyys-, nopeus- ja koordinaatioharjoitusten kautta. Kurssin ikäraja on 13 vuotta.

Peruskurssille osallistuminen ei edellytä aikaisempaa urheilutaustaa tai valmiiksi hyvää kuntoa.

Varusteiksi käy alkuun sisäliikuntaan sopivat vaatteet, esim. shortsit ja t-paita. Ohjaajat neuvovat lajinomaisen harjoitusasun hankkimisessa kun se on ajankohtaista. Tatamilla harjoitellaan aina paljain jaloin, joten on hyvä varata mukaan sandaalit, joilla kuljetaan pukuhuoneen ja salin väli. Jalat tulee pestä pukuhuoneessa ennen harjoittelua. Pukuhuoneiden kaappeja varten tarvitset oman riippulukon. Pukuhuoneiden kaappeja saa varata vain harjoituksen ajaksi, ne eivät ole jatkuvaa säilytystä varten.

Peruskurssin hinta on 80€, hintaan sisältyy kuluvan kalenterivuoden vuosimaksu. Peruskurssimaksu laskutetaan myClubin kautta, lasku tulee myClubissa ilmoitettuun sähköpostiin. Lasku on mahdollista maksaa myös liikuntaseteleillä tai tarvittaessa käteisellä. Peruskurssilla saa kerran käydä kokeilemassa ja sen jälkeen päättää että jatkaako, lähetämme laskun kurssista toisen harjoituskerran yhteydessä.

Peruskurssin kesto on noin kaksi kuukautta, kurssi päättyy 5. Kyu eli keltaisen vyön kokeeseen. Vyökoe pidetään kurssin viimeisen harjoituksen yhteydessä, normaaliin harjoitusaikaan. Hyvissä ajoin ennen koetta harjoituksissa jaetaan passianomukset. 5 Kyu graduointimaksu on 15€ ja  potkunyrkkeilypassin hinta 25€, potkunyrkkeilypassi seuraa harrastajan mukana koko potkunyrkkeilyuran ja siihen merkitään vyösuoritukset, leirit ja kilpailusaavutukset jne. Kurssin jälkeen harrastajalla on valmiudet siirtyä harjoittelemaan jatkoryhmään.

Helsingin Ju-jutsuklubi EI ole vakuuttanut harrastajiaan, vaan jokaisen tulisi huolehtia omasta vakuutusturvastaan itse. Kamppailu-urheilun harrastajana on hyvä huomata, että yleensä tapaturma- ja kotivakuutukset eivät kata kamppailu-urheilussa tapahtuneita vahinkoja. Asia kannattaa selvittää omassa vakuutusyhtiössäsi.

Helsingin ju-jutsuklubin ollessa eri kamppailulajiliittojen jäsen, on kaikilla jäsenillämme mahdollisuus lunastaa oman lajiliiton kautta edullinen ja kattava lisenssivakuutus. Eri lajeilla ja liitoilla on eri lisenssi- ja vakuutuskäytännöt.

Potkunyrkkeilyn lajiliitto on Suomen Potkunyrkkeilyliitto. Suomen Potkunyrkkeilyliiton harrastajalisenssin hinta vuodelle 2024 on 24€, kilpalisenssin hinta on 40€. Ilman lisenssiä ei ole mahdollista osallistua Suomen Potkunyrkkeilyliiton alaisiin kilpailuihin, koulutuksiin tai leireille.

Suomen Potkunyrkkeilyliiton lisenssin haltijoilla on mahdollisuus lunastaa liiton edullinen ja kattava lisenssivakuutus. Löydät lisätietoa lisensseistä ja -vakuutuksista Potkunyrkkeilyliiton sivuilta ja pääset lunastamaan ne Suomisportista.

Helsingin Ju-jutsuklubi

Kaapelitehdas D-rappu, 4. krs
Tallberginkatu 1
00180 Helsinki
Toimisto auki ma-ke ja pe klo 14-20, torstaisin toimisto on auki klo 16:30-20.

Some