Kenjutsu
Japanilaisen miekan käytön harjoittelua
Kenjutsu
Japanilaisen miekan käytön harjoittelua
Kenjutsu
Japanilaisen miekan käytön harjoittelua
Kenjutsu
Japanilaisen miekan käytön harjoittelua

Kenjutsu - Peruskurssi

Harjoitusajat: ke klo 20:30-21:45

Kenjutsu – the art of sword fighting. Lajilla on pitkät perinteet japanilaisten sotureiden historiassa.

Kenjutsun peruskurssilla harjoitellaan miekankäsittelyn perusteita, lyöntejä, torjuntoja, katoja sekä tehdään erilaisia harjoitteita parin kanssa. Kenjutsu kehittää liikkumista, kehonhallintaa, kamppailussa tarvittavaa etäisyyden tajua sekä perinteisten budolajien tuntemusta.

Kenjutsu sopii kaikille, mutta erityisesti vanhemmille harrastajille, jotka haluavat aloittaa budolajin mutta kokevat muut lajit liian “repiviksi”. Alaikäraja kurssilla on 13-vuotta, yläikärajaa ei ole. Kenjutsua voi siis harrastaa koko perheen voimin!

Varusteiksi käy alkuun sisäliikuntaan sopivat vaatteet, esim. shortsit ja t-paita. Ohjaajat neuvovat lajinomaisen harjoitusasun hankkimisessa kun se on ajankohtaista. Tatamilla harjoitellaan aina paljain jaloin, joten on hyvä varata mukaan sandaalit, joilla kuljetaan pukuhuoneen ja salin väli. Jalat tulee pestä pukuhuoneessa ennen harjoittelua. Pukuhuoneiden kaappeja varten tarvitset oman riippulukon. Pukuhuoneiden kaappeja saa varata vain harjoituksen ajaksi, ne eivät ole jatkuvaa säilytystä varten.

Peruskurssin hinta on 80€, hintaan sisältyy kuluvan kalenterivuoden vuosimaksu. Peruskurssimaksu laskutetaan myClubin kautta, lasku tulee myClubissa ilmoitettuun sähköpostiin. Lasku on mahdollista maksaa myös liikuntaseteleillä tai tarvittaessa käteisellä. Peruskurssilla saa kerran käydä kokeilemassa ja sen jälkeen päättää että jatkaako, lähetämme laskun kurssista toisen harjoituskerran yhteydessä.

Helsingin Ju-jutsuklubi EI ole vakuuttanut harrastajiaan, vaan jokaisen tulisi huolehtia omasta vakuutusturvastaan itse. Kamppailu-urheilun harrastajana on hyvä huomata, että yleensä tapaturma- ja kotivakuutukset eivät kata kamppailu-urheilussa tapahtuneita vahinkoja. Asia kannattaa selvittää omassa vakuutusyhtiössäsi.

Helsingin ju-jutsuklubin ollessa eri kamppailulajiliittojen jäsen, on kaikilla jäsenillämme mahdollisuus lunastaa oman lajiliiton kautta edullinen ja kattava lisenssivakuutus. Eri lajeilla ja liitoilla on eri lisenssi- ja vakuutuskäytännöt.

Kenjutsun lajiliitto on Suomen Karateliitto. Suomen Karateliitto edellyttää, että jokaisella kenjutsun harrastajalla on liiton lisenssi, lisenssin hinta vuodelle 2024 on 15€. Tämä koskee kaikenikäisiä harrastajia. Lisenssikausi on kalenterivuosi. Lisenssikausi on kalenterivuosi.

Suomen Karateliiton lisenssin haltijoilla on mahdollisuus lunastaa liiton edullinen ja kattava lisenssivakuutus. Löydät lisätietoa lisenssistä ja -vakuutuksista Karateliiton sivuilta ja pääset lunastamaan ne Suomisportista

Lisenssikortin saa ladattua omaan puhelimeen Cardu-appiin (ohjeet). Lisenssikorttia näyttämällä saa etuja useilta liiton yhteistyökumppaneilta, tutustu etuihin tästä.

Some