Junnu-jutsu
Nuorten kamppailulajit
Junnu-jutsu
Nuorten kamppailulajit
Junnu-jutsu
Nuorten kamppailulajit

Junnu ju-jutsu - Peruskurssi

Harjoitusajat: to klo 17:00-18:00 ja su klo 16:00-17:15

Hokutoryu junnu ju-jutsun peruskurssilla opitaan ju-jutsun ja itsepuolustuksen harjoittelun alkeet, salietiketti ja hyvät käytöstavat. Peruskurssilla harjoitellaan kehonhallintaa, akrobatiaa sekä itsepuolustustekniikoita. Kurssin jälkeen oppilaalla on valmiudet siirtyä jatkoryhmään.

Painotus tällä kurssilla on perustaitojen kehittämisessä: rohkeus, asennot, kehonhallinta. Näiden oppimisessa voi myös vanhempi olla apuna – antamalla lapselle mahdollisuuden kerrata kotona kurssilla oppimiaan asioita. Havaintojen mukaan nopeasti edistyvät oppilaat harjoittelevat myös kotona. Esimerkiksi kuperkeikka eteen/taakse on kertauksen kautta helppo liike oppia, se edesauttaa huomattavasti muun akrobatian kehittymistä. Tämä on kuitenkin vain mahdollisuus eikä edellytys: aktiivinen harjoituksissa käyminen riittää keltaisen vyön (5. mon) vaatimusten omaksumiseen kurssin aikana.

Peruskurssin hinta on 100€ (sisältäen kuluvan kalenterivuoden vuosimaksun), peruskurssimaksu laskutetaan myClubin kautta, lasku tulee myClubissa ilmoitettuun sähköpostiin toisen harjoituskerran yhteydessä. Maksun voi suorittaa myös liikuntaseteleillä ja tarvittaessa käteisellä Klubin toimistoon. Jos perheestä treenaa useampi, toinen samasta perheestä saa -20% alennusta harjoitusmaksuista.

Peruskurssilla vaatetukseksi sopii alkuun verkkarit ja t-paita. Peruskurssin edetessä kannattaa hankkia ju-jutsu gi eli valkoinen ju-jutsupuku ja valkoinen vyö, sillä ne edesauttavat joidenkin tekniikoiden harjoittelua. Toimistossa ei ole junioripukuja myynnissä, mutta puvun voi hankkia esim. virallisesta Hokutoryukaupasta, www.budogu.fi, sieltä voi tilata puvun jossa on Hokutoryubrodeeraus selässä. Budogusta saa Suomen Karateliiton ju-jutsulisenssillä -10% alennusta.

Puvun voi myös ostaa esim. Nipponsportin liikkeestä, osoitteessa Kaisaniemenkatu 6. Ju-jutsuklubilaiset saavat Nipponsportista -15% alennusta kertomalla että harrastavat Ju-jutsuklubilla, tarvittaessa voi esittää HJJK jäsenkortin myClubista. Verkkokaupasta www.nipponsport.fi alennuksen saa koodilla “hokutoryu”.
Junnu ju-jutsussa käytettävä gi on valkoinen ju-jutsupuku, jossa ei ole isoja valmistajamerkkejä tai logoja.

Salietiketti opetetaan kurssin alussa ja siitä pidetään tiukasti kiinni. On joitakin asioita, jotka vanhempien on hyvä huomioida ja juniorin kanssa kerrata kotona:

  • • Salissa ei syödä eikä juoda.
  • • Seuran juniorit eivät käytä hissiä. Vanhemmat voivat kulkea hissillä, mutta lapset jaksavat kävellä.
  • • Ennen harjoituksia vanhempien tulee tarkistaa seuraavat asiat: lapsella ei ole pitkiä kynsiä, avoimet haavat on teipattu, pitkät hiukset on pampulalla kiinni ja kaikki sormukset, pinnit ja muut korut on poistettu ja runsas meikki pesty pois.
  • • Harjoituksista aikaisin lähtemiseen täytyy pyytää harjoitusten alussa lupa. Lisäksi salista poistumisessa noudatetaan myöhemmin opeteltavaa etikettiä, mutta on tärkeää huomioida ettei salista koskaan saa poistua ohjaajalle siitä kertomatta.

• Harjoituspuvun (gi) alla ei käytetä erikseen t-paitaa (lukuun ottamatta tyttöjä, jotka voivat laittaa valkoisen t-paidan alle). Ju-jutsupukuun ommellaan kaksi merkkiä, Hokutoryu ju-jutsu rintamerkki sekä seuran hihamerkki. Merkit voi ostaa toimistolta. Ohjeet merkkien ompelemiseen voi kysyä ohjaajalta tai toimistosta.
• Jalat pestään aina ennen ja jälkeen harjoituksen. Pukuhuoneet sijaitsevat 3. kerroksessa. Pukuhuoneiden kaappeja varten tarvitsee oman riippulukon, kaappi ei ole jatkuvaa säilytystä varten. Arvoesineitä ei tule jättää pukuhuoneeseen.

Toivomme, että jokaiseen harjoitukseen ilmoittaudutaan ennakkoon myClubissa, tämä onnistuu joko selaimessa tai apissa. Apissa harjoitukset löytyvät tapahtumista kohdasta ”Omat”. Ohjaaja tekee harjoituksissa läsnäoloseurannan myClubissa ja se nopeutuu huomattavasti, jos osallistujat ovat ilmoittautuneet harjoituksiin ennakkoon.

Ennen kurssin päättymistä pidetään 5. Mon, eli keltaisen vyön koe, päivämäärä tiedotetaan lähempänä. Noin kuukautta ennen tätä koetta, kerätään oppilailta passianomukset sekä vyökoemaksu ja passimaksu, yhteensä 40 euroa. Passiin tarvitaan lisäksi passivalokuva lapsesta (koulukuvausten pieni tarravalokuva ei
käy). Ju-jutsupassi seuraa juniorin mukana koko hänen harjoittelu-uransa ajan ja siihen merkitään kaikki vyösuoritukset, leirit, kilpailusaavutukset jne.
Aktiivisen harjoituksissa käymisen ja uusien asioiden omaksumisen merkiksi ohjaaja tulee jakamaan junioreille ns. natsoja, jotka ohjaaja kiinnittää juniorin vyöhön. Kaikki juniorit eivät saa natsaa samaan aikaan. Ennen kurssin päättymistä jokainen juniori saa vyöhönsä kaksi natsaa.

Helsingin Ju-jutsuklubi EI ole vakuuttanut harrastajiaan, vaan jokaisen tulisi huolehtia omasta vakuutusturvastaan itse. Kamppailu-urheilun harrastajana on hyvä huomata, että yleensä tapaturma- ja kotivakuutukset eivät kata kamppailu-urheilussa tapahtuneita vahinkoja. Asia kannattaa selvittää omassa vakuutusyhtiössäsi.

Helsingin ju-jutsuklubin ollessa eri kamppailulajiliittojen jäsen, on kaikilla jäsenillämme mahdollisuus lunastaa oman lajiliiton kautta edullinen ja kattava lisenssivakuutus. Eri lajeilla ja liitoilla on eri lisenssi- ja vakuutuskäytännöt.

Hokutoryu ju-jutsun lajiliitto on Suomen Karateliitto. Suomen Karateliitto edellyttää, että jokaisella Hokutoryu ju-jutsun harrastajalla on liiton lisenssi, lisenssin hinta vuodelle 2024 on 15€. Tämä koskee kaikenikäisiä harrastajia. Lisenssikausi on kalenterivuosi.

Suomen Karateliiton lisenssin haltijoilla on mahdollisuus lunastaa liiton edullinen ja kattava lisenssivakuutus. Löydät lisätietoa lisenssistä ja -vakuutuksista Karateliiton sivuilta ja pääset lunastamaan ne Suomisportista. Lisenssikortin saa ladattua omaan puhelimeen Cardu-appiin (ohjeet). Lisenssikorttia näyttämällä saa etuja useilta liiton yhteistyökumppaneilta, tutustu etuihin tästä.

Some