Ju-jutsuklubi Hokutoryu SM-kisojen paras seura

Helsingin ju-jutsuklubi järjesti yhdessä Suomen Karateliiton kanssa Hokutoryu ju-jutsun SM-kilpailut lauantaina 13.04.2019. Ottelut käytiin ensimmäistä kertaa Lempäälän Ideaparkissa. Puitteet olivat kilpailuille erinomaiset. Kauppakeskuksesta löytyy iso, katsomolla varustettu urheiluhalli ja myös kauppakeskuksen asiakkaat pääsivät seuraamaan tapahtumaa. Varsinaisen ottelualueen ohella kilpailijoille oli varattu lasiseinillä varustettu tatamisali lämmittelyyn, josta otteluun valmistautuvilla oli suora näköyhteys ottelualueelle.

Kilpailut käytiin Hokutoryu täyskontaktisäännöillä, painosarjojen sisällä kaikki ottelivat kaikkia vastaan. Ju-jutsuklubilta SM-kilpailuihin osallistui neljä ottelijaa: Eeva Pohto naiset -68kg, Julius Raatikainen miehet +86kg, Nina Muukkonen naiset -68kg ja Teemu Anttila miehet -73kg. Ju-jutsuklubilaisten menestys oli erinomainen. Nina Muukkonen voitti Suomenmestaruuden naisten -68kg sarjan voittamalla kaikki neljä kovaa ottelunsa, Eeva Pohto saavutti samasta sarjasta pronssia. Teemu Anttila ylsi hienosti pronssille sarjassa miehet -73kg. Julius Raatikainen otteli myös neljä kovaa ja tasaista kamppailua, mutta niukat 2-1 tappiot pudottivat hänet tällä kertaa mitaleilta.

Matti Väisäsen johtama ja huoltama joukkue voitti Ju-jutsuklubille parhaan seuran palkinnon. Parhaana naisottelijana palkittiin Helsingin ju-jutsuklubin Nina Muukkonen. Kisaa tukivat Habita Oy ja Rockstar Energy Drink Suomi.