Tärkeä tiedote

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tänään määrännyt, että päivitetyn tartuntatautilain pykälän 58g mukaisesti Helsingissä kaikki joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat sekä kuntosalit ja muut vastaavat sisäliikuntatilat suljetaan määräajaksi 1-14.4.2021. Vain 12-vuotiaiden ja sitä nuorempien harjoitukset jatkuvat normaalisti. Aikaisemmin sulkemismääräys on koskenut kaupungin tiloja, mutta lakimuutoksen myötä se on nyt laajennettu koskemaan myös yksityisiä tiloja.

Tämä tarkoittaa, että seuraavan kahden viikon aikana sali on 2007 ja aiemmin syntyneiltä täysin suljettu, myös omatoiminen harjoittelu salissa on kielletty. Tämä ei ole suositus tai toive vaan viranomaisen antama, lakiin perustuva, velvoittava määräys, joten jokaisen meistä on sitä pakko noudattaa.

Määräykseen tekee kuitenkin poikkeuksen vuonna 2008 ja sen jälkeen syntyneiden lasten harrastustoiminta, junnu ju-jutsu ja junnu BJJ harjoitukset jatkuvat normaalisti, mutta kuitenkin ilman kontaktia. Harjoituksiin ei valitettavasti voi osallistua sellaiset ryhmiin kuuluvat juniorit, jotka ovat syntyneet vuonna 2007 tai aiemmin, tämä koskee myös samaan perheeseen kuuluvia eri-ikäisiä lapsia. Pyydämme, että juniorit saapuvat harjoituksiin juuri ennen harjoitusten alkamista, saliin ei ole mahdollista mennä omatoimisesti ennen harjoituksen alkua.

Tämä on meille kaikille todella valitettavaa ja ikävää, mutta kyllä me tämä kestetään. Nyt emme voi kun toivoa, että rajoitukset purevat ja epidemiatilanne paranee, niin että kahden viikon kuluttua rajoitukset voidaan purkaa. Tehdään kaikki omalta osaltamme parhaamme, jotta emme pahenna ongelmaa!

Ystävällisin terveisin, Helsingin ju-jutsuklubi / Natalia