Soke Morris on poissa 

Sain varhain aamulla suruviestin Lontoosta. Eräs maailman tunnetuimmista ja arvostetuimmista ju-jutsumestareista, Soke Richard Morris 10. Dan oli myöhään illalla 15.7. siirtynyt ajasta ikuisuuteen.

Soke Morriksella oli suuri vaikutus Suomalaiseen ju-jutsuun. Hän oli minun opettajani ja sen lisäksi että hän ohjasi minua, hän myös valvoi tekemisiäni ja seurasi oppilaitteni kehitystä. Hän on opettanut ja myöntänyt ensimmäiset Dan-arvot myös mestareille Hirvonen, Väntär ja Korpela. Soke Morris vieraili useasti Suomessa ja me vierailimme lukuisia kertoja hänen luonaan Lontoossa, sekä osallistuimme hänen ohjaamille leireille Euroopassa, Canadassa ja USA:ssa.

Ju-jutsu oli hänen elämänsä, hän oli erittäin taitava ja hänen nopeutensa jaksoi aina hämmästyttää. Hän oli myös järjestöjohtaja, hän oli johtaja aikana jolloin ju-jutsu vielä haki paikkaansa kamppailu-urheilumaailmassa. Liittoja hajosi ja uusia tuli, mutta hän oli suuri persoona ja hänen arvostuksensa ylettyi yli liittorajojen. Soke Morris oli henkilö, jonka seurassa viihtyi, hän omasi hyvän Brittiläisen huumorintajun. Hän oli erittäin taitava ja osaava tatamilla, mutta hän oli myös hyväkäytöksinen ja huumoria viljelevä persoona tatamin ulkopuolella, se teki hänestä juhlien ja illanviettojen keskipisteen.

Tapasimme viimeksi viimevuoden lopulla ju-jutsuleirillä Intian Mumbaissa. Soke Morris oli laihtunut, ruoka ei tahtonut maistua ja askel oli lyhentynyt, mutta entinen huumorintaju oli tallella. Hän ohjasi myös harjoituksia. Oli todella hämmästyttävää nähdä, kun hän pääsi tatamille, niin sairaudesta ja vaivoista ei ollut tietoakaan. Kävimme siellä myös keskusteluja hänen terveydestään, jossa hän totesi minulle, että hän uskoo, että tämä on hänen viimeinen ulkomaanmatkansa.

Ju-jutsu oli hänen elämänsä, hän oli ihminen jonka sydän sykki kamppailulle, mutta myöhään illalla 15.7. oli hänen vuoronsa kohdata vastustaja joka voittaa lopulta aina.

Soke Morris, ikuinen kunnioituksemme sinulle, lepää rauhassa! Oss!

Soke Auvo Niiniketo 10. Dan