Seura järjesti ju-jutsukilpailut

Helsingin ju-jutsuklubi järjesti lauantaina 10.2.2024 Hokutoryu ju-jutsukilpailut aikuisille ja junioreille. Kilpailut olivat jäsentenväliset kilpailut, joita täydensivät ottelijat Turun ju-jutsuseurasta, Suomen Budokeskuksesta ja Sambo Espoosta. Aloitteleville junioriottelijoille oli kilpailuissa oma sarja ja päivän aikana seuran ensikertalaiset saivatkin hienoja onnistumisia ja kilpailukokemusta. Ju-jutsuklubilta kilpailuihin osallistuivat seuraavat rohkeat ottelijat: Alvar Aho, Alvar Jalonen, Andrii Yedamenko, Casper Lipsonen, Davyd Shramov, Elias Lynch, Emma Lynch, Erin Aho, Filipp Ignatiev, Ida Odell, Lara Westerdal, Lukas Koski, Nicolas Sarle, Niko Snällström, Otso Jaala, Patrik Reinikainen, Tristan Inciarte Villaverde, Veikka Koponen ja Urho Välijärvi.

Erikoismaininnan ansaitsee sarjassa juniorit -46kg otellut Niko Snällström. Niko osoitti päivän aikana suurta kehitystä; hänen ottelutaktiikka oli kunnossa ja hän onnistui jättämään kaksi suomenmestaria taakseen, saavuttaen kolmella otteluvoitolla sarjassa hienosti hopeaa. Sarjan voitti Andrii Yedamenko, joka varmoilla otteilla varmisti itselleen sarjan voiton; neljästä ottelusta vain yksi oli täysiaikainen, yhden ottelun hän lopetti käsilukolla ja peräti kaksi ottelua päättyi alkusekunneilla tyrmäävällä lyönnillä keskivartaloon.

Päivän aikana käytiin yksi aikuisten ottelu, sarjassa -78kg Klubin Veikka Koponen kohtasi Turun ju-jutsuseuran Mikael Sveginin. Ottelussa vaihdettiin puolin ja toisin lujia lyöntejä ja potkuja, yleisön pidätellessään hengitystään. Ottelu päättyi tällä kertaa Turkulaisen Sveginin eduksi, joka heiton jälkeen kaivoi Veikasta käsilukon toisessa erässä. Molemmat miehet ovat valmiita Turussa ensi kuussa pidettäviin SM-kilpailuihin, jossa odottaa mielenkiintoinen revanssiottelu. Ju-jutsuklubilaisten avustajina olivat Tuure Toivola, Markus Saroniemi, Hanna-Riikka Felin ja Tuomas Peltonen.

Kilpailun päätuomari oli Antti Käenmäki, muut tuomarit olivat Marika Käenmäki, Mika Kuukkanen, Jyri Bister ja Juho Salopuro. Kilpailujen lääkäri oli Vladislav Skandeberg ja ensiavusta vastasi hänen lisäksi Heidi Haanpää. Ju-jutsuklubin toimitsijat tekivät jälleen loistavaa työtä kilpailujen eteen ja järjestelyistä on saatu hyvää palautetta, iso kiitos kaikille jotka olivat mukana luomassa junioreille ikimuistoisen kilpailupäivän!

Tulokset:

Juniorit 7-13v, aloittelijat -28kg:
1. Urho Välijärvi, Helsingin ju-jutsuklubi
2. Erin Aho, Helsingin ju-jutsuklubi
3. Elias Lynch, Helsingin ju-jutsuklubi

Juniorit 7-13v, -33kg:
1. Davyd Shramov, Helsingin ju-jutsuklubi
2. Filipp Ignatiev, Helsingin ju-jutsuklubi
3. Onni Frondelius, Turun ju-jutsuseura

Juniorit 7-13v, aloittelijat -38kg:
1. Nicolas Sarle, Helsingin ju-jutsuklubi
2. Lukas Koski, Helsingin ju-jutsuklubi

Juniorit 7-13v, -38kg:
1. Otso Jaala, Helsingin ju-jutsuklubi
2. Alvar Aho, Helsingin ju-jutsuklubi

Juniorit 7-13v, -46kg:
1. Andrii Yedamenko, Helsingin ju-jutsuklubi
2. Niko Snällström, Helsingin ju-jutsuklubi
3. Mark Pynnenen, Sambo Espoo

Juniorit 7-13v, aloittelijat +45kg:
1. Tristan Inciarte Villaverde, Helsingin ju-jutsuklubi
2. Lara Westerdal, Helsingin ju-jutsuklubi
3. Ida Odell, Helsingin ju-jutsuklubi

Tytöt 11-13v, +53kg:
1. Emma Jokinen, Turun ju-jutsuseura
2. Emma Lynch, Helsingin ju-jutsuklubi

Pojat 14-16v. -61kg:
1. Casper Lipsonen, Helsingin ju-jutsuklubi
2. Patrik Reinikainen, Helsingin ju-jutsuklubi

Miehet -78kg:
1. Mikael Svegin, Turun ju-jutsuseura
2. Veikka Koponen, Helsingin ju-jutsuklubi