Kasvomaskit käyttöön

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä, johon kuuluvat Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit sekä THL, HUS ja Etelä-Suomen aluehallintovirasto, on eilen, tiistaina päättänyt uusista harraste- ja vapaa-aikaan liittyvistä suosituksista ja toimenpiteistä. Maanantaista 2. marraskuuta 2020 alkaen edellytetään, että kaikki 15 vuotta täyttäneet käyttävät kasvomaskia kaupungin sisäliikuntatiloissa muulloin kuin urheilusuorituksen aikana.

Ju-jutsuklubin ollessa vastuullinen toimija, seuraamme kaupungin ohjeistusta ja edellytämme kaikilta Ju-jutsuklubilaisilta kasvomaskin käyttöä aina liikuntasuorituksen ulkopuolella. Käytännössä tämä tarkoittaa, että kasvomaskia täytyy käyttää rappukäytävässä, hississä, pukuhuoneissa, käytävällä sekä toimistolla asioidessa. Kasvomaski pidetään kasvoilla saliin mennessä ja maskin voi riisua salissa. Harjoituksista poistuessa maski laitetaan jälleen kasvoille.

Kasvomaskiohjeistus koskee maanantaista alkaen kaikkia vähintään 15 vuotta täyttäneitä Ju-jutsuklubilaisia, sekä myös junioreiden saattajia. Omat maskit mukaan! Mikäli sinun on terveydellisistä syistä mahdoton käyttää maskia, tulee sinun tiedottaa Klubin toimistoa asiasta.

Mikäli saavut harjoituksiin julkisia kulkuneuvoja käyttäen, on matkan aikana käytettävä kasvomaskia!

Edelleen korostamme jokaisen vastuuta, mikäli olet tavannut flunssaisen henkilön tai sinulla itselläsi on koronavirukseen viittaavia oireita (yskää, nuhaa, kuumetta tms.) et voi tulla harjoituksiin ennen kun olet täysin terve. Vaikka olisit täysin terve, mutta olet tavannut henkilön jolla on flunssan oireita, sinun on kielletty tulla harjoituksiin ennen kuin on varmistettu, että henkilön oireet eivät johtuneet Covid-19 tartunnasta. Mikäli sinulta otetaan koronavirustesti, et voi tulla harjoituksiin ennen kun olet saanut negatiivisen testituloksen vaikka olisit oireeton.

Kasvomaskin käyttö ei ole enää suositus vaan kaupunki edellyttää että toimimme näin. Näitä ohjeita noudattamalla, pystymme välttämään tiukempia rajoituksia. Uskon, että jokainen meistä haluaa välttää kevään kaltaista tilannetta ja omalla toiminnallaan edesauttaa sitä että liikuntapaikkoja saadaan pitää auki.

Käytetään tervettä järkeä, harjoitellaan ja pidetään huolta itsestämme ja toisistamme.

Pysykää terveenä!

Helsingin ju-jutsuklubi / Auvo Niiniketo