Kaksi maailmanmestaruutta Ju-jutsuklubille

Ensimmäiset Hokutoryu ju-jutsun maailmanmestaruuskilpailut käytiin 02.12.2017 Valkovenäjän pääkaupungissa, Minskissä. Kilpailut olivat avoimet kaikille tyylisuunnille ja käytiin Hokutoryu full contact säännöillä. Kilpailut olivat osa the 7th Martial Arts Games -tapahtumaa, johon osallistui yhteensä yli 7000 ihmistä 71 eri maasta.

Suomen joukkueessa oli yhteensä 24 henkeä, joista yhdeksän ottelijaa ja kaksi huoltajaa. Muut olivat joukkueen johtoa, tuomareita ja toimitsijoita.

Ottelut olivat erittäin kovatasoiset ja niitä hallitsi Suomi, Azerbaidzan, Valko-Venäjä, Venäjä ja Iran. Suomi oli kisojen paras maa, viidellä kultamitalilla ja yhdellä hopealla.

Ju-jutsuklubin ottelijoita MM-kisoihin osallistui neljä; Kati Silander, Nina Muukkonen, Jami Turtiainen ja Sami Lahtinen. Niinikään kilpailuihin osallistuivat Ju-jutsuklubilla harjoittelevat mutta eri seuroja edustavat Espoolainen Juho Nieminen ja Raumalainen Tuure Toivola.

Finaaliotteluiden suurimmasta yllätyksestä vastasi naisten kevyensarjan Kati Silander, joka voitti kovan, taitavan ja kokeneen, useita arvokisamitaleja voittaneen Venäjän Maria Bekherin käsilukolla ensimmäisessä erässä. Nina Muukkonen kohtasi naisten +61 kg sarjan finaalissa Iranilasen Zeinab Seyedmoradiranjbarin. Muukkonen otteli ennakkoluulottomasti ja oli lähellä voittaa ottelun käsilukolla, mutta Iranilainen onnistui aivan mahdottomasta tilanteesta vääntämään itsensä pois. Tiukan ja tasaisen kamppailun jälkeen, ottelun ja maailman mestaruuden voitti Muukkonen tuomariäänin 2-1. Juho Niemistä, -80 kg vastaan finaalissa asettui Azerbaidzanilainen Hasan Aliyev. Kamppailu oli vauhdikas, Niemisen alapotkut ja kovat vartalolyönnit pehmittivät Azerbaidzanin miehen, joka jo horjui tyrmäyksen partaalla, mutta kesti kuitenkin ottelun loppuun, Nieminen voitti ylivoimaisesti kaikin tuomariäänin. Miesten raskaan sarjan finaalissa Tuure Toivola kohtasi kovaa potkivan Iranilaisen Mehran Baravin. Iranilainen sai muutamia kovia potkuja läpi, mutta kokenut Toivola onnistui ensimmäisessä erässä saamaan Iranilaisen mattoon ja voitti kuristuksella.

Jami Turtiainen -86 kg voitti semifiaaliottelussa Liettualaisen, mutta koki finaaliottelussa selvän pistetappion Azerbaidzanin taitavalle Eldar Abdullayeville. Sami Lahtinen -86kg kärsi tappion pisteillä Azerbaidzanilaiselle vastustajalleen ensimmäisellä kierroksella täyden ajan jälkeen. Lahtinen loukkaantui heti ensimmäisen erän alussa, mutta otteli silti sisukkaasti loppuun asti.

Tulokset:

Naiset -61kg
1. Kati Silander, Suomi
2. Maria Bekher, Venäjä
3. Vera Alymova, Venäjä

Naiset +61kg
1. Nina Muukkonen, Suomi
2. Zeinab Seyedmoradiranjbar, Iran
3. Tatiana Shcerbakova, Venäjä

Miehet -80kg
1. Juho Nieminen, Suomi
2. Hasan Aliyev, Azerbaijan
3. Mir Davoud Mousavi, Iran

 

Miehet -86kg
1. Eldar Abdullayev, Azerbaijan
2. Jami Turtiaien, Suomi
3. Rytis Juskenas, Liettua

Miehet +94kg
1. Tuure Toivola, Suomi
2. Mehran Baravi, Iran
3. Vadim Valasach, Valkovenäjä

Kaikki tulokset ovat nähtävissä tästä linkistä.