Hokutoryu syysleiri 2019 

Hokutoryu ju-jutsun syysleiri pidettiin 08-10.11.2019 Pajulahden liikuntaopistolla, Nastolassa. Leirin vierailevina ohjaajina olivat Saksalaiset Rainer Grytt 9. Dan ja Marcus Bartsch 7. Dan. Ulkomaalaisten lisäksi leirillä ohjasivat myös kotimaiset huippuohjaajat. joista Ju-jutsuklubilaisia; Timo Hirvonen 8. Dan, Risto Väntär 8. Dan, Kimmo Tenhunen 7.dan, Andreas Agopov 5. Dan ja Timo Leikola 4. Dan.

Leirin ohjelmassa oli saliharjoitusten lisäksi, Sensei Jorma Tenhusen pitämä mielenkiintoinen luento henkisestä valmistautumisesta äärimmäisiin tilanteisiin. Soke Niinikedon johdolla oli mustavöisille graduointikoulutusta, jossa perhehdyttiin vyökokeiden vastaanottamiseen, tilaisuudessa noin 30 ju-jutsukaa päivittivät graduointioikeutensa seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Leirillä oli myös oma osuus junioreille, myös heidän osalta leiri alkoi perjantaina ja päättyi sunnuntaina. Junioreiden ohjaajana toimi Sensei Andreas Agopov 5. Dan. Leiri oli junioreiden mielestä niin onnistunut, että sunnuntaina harmiteltiin ainoana huonona asiana sitä, että leiri oli tullut päätökseen.

Varsinaisen ohjelman lisäksi leiriläiset viettivät vapaa-aikaa yhdessä toisiin tutustuen ja vapaa-ajanvieton kruunasi lauantai-illan kaikille yhteinen rantasauna, jossa rohkeimmat uskaltautuivat järveen uimaan. Leiri oli upea tapahtuma, hyvät kouluttajat, hyvä harjoitussali, hyvät ruoat, luonto ja puitteet!