Hokutoryu kilpailut

 

 

 

 

Helsingin ju-jutsuklubi järjesti Kaapelitehtaan salilla 27.1 kansalliset Hokutoryu kilpailut. Mukana oli junioreita, aloittelijoita sekä kokeneita kilpailijoita, yhdeksästä eri ju-jutsuseurasta. Otteluita oli kaiken kaikkiaan 32.

Ju-jutsuklubilaiset menestyivät kisoissa hyvin. Junioreista sarjansa voitti -43kg Olli Liljeström, +53kg Kuutti Asikainen sekä -63kg Isak Loppi. Hopeaa -28kg Casper Lipsonen, -33kg Elmeri Kylväjä, -43kg Ilya Mitrofanov, +53kg Max Wahlroos, -63kg Joonas Aho ja pronssia -33kg Leo Lahtinen, -43kg Aleksi Laine, -48kg Nasrin Ameri sekä -63kg Saku Tuominen.

Olli Liljeström voitti sarjansa ylivoimaisesti, ensimmäisen ottelun hän voitti kaikin tuomariäänin ja toisen käsilukolla. Kuutti Asikainen voitti ottelunsa tiukan taistelun jälkeen tuomariäänin 2-1. Isak Loppi otteli kaksi kovaa ottelua ja voitti finaalin kaikin tuomariäänin. Hopealle sijoittuneella Casper Lipsosella oli kilpailuissa kova urakka, sillä hänen sarjansa oli kisojen suurin. Hopeaa hän sai voitettuaan kaksi ottelua, mutta kärsi finaalissa tappion käsilukolla.

Eeva Pohto voitto kovatasoisen naisten -66kg sarjan. Ensimmäisessä ottelussa hän kohtasi Turun kokeneen Jonna Vahteran ja voitti ottelun pisteillä. Finaalissa vastaan tuli SM-mitalisti, Imatran Mira Hirvonen. Kovilla lyönneillä ja potkuilla Eeva ratkaisi ottelun, voittaen ylivoimaisesti kaikin tuomariäänin. Miesten +94kg sarjassa kohtasivat Ju-jutsuklubilaiset Tony Forsback ja Topi Tuominen. Kokeneempi Forsback voitti ottelun ensimmäisessä erässä jalkalukolla.

Kilpailut järjesti Helsingin ju-jutsuklubi, Hanna-Riikka Felin oli kilpailujen johtaja ja kaikki toimitsijat olivat Ju-jutsuklubilaisia. Ju-jutsuklubin ottelijoiden kulmassa olivat Jyri Turunen, Matti Väisänen ja Minna Lehtola.