Hokutoryu ju-jutsu syysleiri 2023

Hokutoryu ju-jutsun syysleirin pidettiin 4-5.11.2023 Riihimäen urheilutalolla. Leirin vierailevat ohjaajat olivat Kanadasta, Bill Gatchell 7. Dan ja Melhem Wehbe 5. Dan. Ensimmäistä kertaa Suomessa vieraillut Gatchell on huipputaitava lajin moniosaaja, joka on hyvä usealla eri osa-alueella. Leirillä Gatchellin opit painottuivat alasvienteihin ja erilaisiin matossa tehtäviin tekniikkoihin. Kanadalaiset vierailevat ohjaajat ohjasivat kaikille vyöryhmille, heidän opetustapaa pidettiin kiinnostavana, eikä positiivinen asenne jäänyt keneltäkään huomaamatta.

Leiriin osallistui suuri joukko eritasoisia ju-jutsukoita kaikkialta Suomesta, sekä muutama myös Eestistä. Leirillä harjoiteltiin vierailevien ohjaajien harjoitusten lisäksi, monipuolista Hokutoryu-tekniikkaa kotimaisten huippukouluttajien opastuksella. Ju-jutsuklubin ohjaajista seuraavat ohjasivat leirillä: Timo Hirvonen 8. Dan, Risto Väntär 8. Dan, Kimmo Tenhunen 7. Dan, Kari Lehtonen 6. Dan, Andreas Agopov 5. Dan, Timo Leikola 4. Dan ja Matti Väisänen 3. Dan.

Leirin avajaisten yhteydessä oli myös vaikuttava Dan-seremonia, jossa uudet Hokutoryun mustat vyöt saivat vyönsä ja Dan-arvoa korottanet diplominsa. Lauantai-iltana oli leiriläisten yhteinen illallinen Teatterihotellin ravintolassa, ravintolaan kokoontui salin täydeltä ju-jutsukoita, nauttimaan ruokailusta ja hyvästä seurasta.

Seuraava leiri on kevätleiri, joka on perinteiseen tapaan vyötekniikkaleiri, eli leiri, jossa harjoitellaan vain vyötekniikoita. Leiri pidetään Riihimäellä samassa paikassa 2-3.3.2024. Laittakaa kalenteriin! Kevätleirin hotelli on sama kuin nyt, eli Teatterihotelli.