Hokutoryu ju-jutsu kesäleiri 2024

Perinteinen Hokutoryu ju-jutsun kesäleiri pidettiin 7-9.6.2024 Pajulahden urheiluopistolla, Nastolassa. Leiri oli upea tapahtuma! Hyvät kouluttajat, hyvät puitteet kesäiselle harjoittelulle ja kun ilmat vielä olivat suosiolliset, niin paremmin ei ju-jutsukat olisi voineet kesäistä viikonloppua viettää. Saunomista, uimista, yhdessäoloa ja tietysti ju-jutsua, jota harjoiteltiin sisällä hallissa ja ulkona järven rannalla. Harjoittelun lisäksi leirillä suoritettiin myös uusia värillisen vyön (kyu & mon) vyöarvoja.

Leirin vierailevat kouluttajat olivat Magnus Cederblad 8. dan Ruotsista, Helder Nunes 7. dan Portugalista, Ottar Vassenden 6. dan Norjasta ja Andrei Ambros 6. dan Eestistä. Suomalaiset kouluttajat olivat Timo Hirvonen 8. dan, Risto Väntär 8. dan, Kimmo Tenhunen 7. dan, Tero Koivisto 6. dan, Kai Julin 5. dan, Petri Kolehmainen 5. Dan ja Andreas Agopov 5. dan. Leirillä oli omat harjoitukset junioreille, heitä ohjasivat vahvalla kokemuksella ja opettajan ammattitaidolla Matti Väisänen 3. dan ja Nina Väisänen 1. dan.

Perjantai illan kohokohta oli opiston auditoriossa Timo Hirvosen pitämä luento Hokutoryu ju-jutsun historiasta. Aihe oli ilmeisen kiinnostava, koska esitelmä keräsi kuulijoita auditorion täyteen.

Lauantai-illan leikkimielisen kilpailun durian-hedelmästä valmistettujen annosten syömisessä, voitti Savolaisten kaksimiehinen joukkue, Suomen joukkue tuli toiseksi ja Eestin kolmanneksi. Voittajat saivat T-paidat ja Ruotsalaista perinneherkkua, hapansilakkaa (surströmming).

Leiri oli iloisista ilmeistä ja positiivisesta palautteesta päätellen, ilmeisen onnistunut tapahtuma. Ensi kesänä samassa paikka, mutta viikkoa myöhemmin, 13-15.6.2025.