Hokuto BJJ leiri Moskovassa

 

Venäjän Hokutoryujohtaja Evgeny Korotkikh järjesti 20-21.10 2018 Hokuto BJJ leirin johtamallaan Sibirski bars akatemian salilla Moskovassa. Sali on koti usealle Sambon, BJJ:n, Newazan ja Hokutoryun mestarille. Leiriä ohjasivat Ju-jutsuklubin mustat vyöt Jari Pere ja Sakari Räsänen yhdessä ruskeavyö Henri Lindroosin kanssa. Leirillä oli harjoitukset sekä junioreille että aikuisille. HJJK:n ja Sibirskin yhteistyö sai alkunsa kun Auvo Niinikedosta tuli Evgeny Korotkikhin Hokutoryu ju-jutsun opettaja 25 vuotta sitten.

Seminaari koostui kahtena päivänä järjestetystä kuudesta oppitunnista eri-ikäisille ryhmille. Alempivöisten 4-6 -vuotiaiden ja 7-13 -vuotiaiden ryhmien kanssa keskityttiin kehonhallintaan ja jiu-jitsun perusteita kehittäviin harjoitteisiin. Suomalaisiin ohjaajiin teki vaikutuksen lasten ryhmien koko (60 lasta yhdessä harjoituksessa), käytöstavat sekä oppilaiden kyky keskittyä ja omaksua tekniikat nopeasti. Omaa luokkaansa oli korkeavöisten 7-13 -vuotiaiden ryhmä, jotka kaikki olivat taitavia, urheilullisia ja kilpailuhenkisiä. Aikuisryhmässä käytiin läpi modernia BJJ-tekniikkaa sekä painittiin kovaa. Monien eri kamppailulajien mestareista koostunut ryhmä oli tasoltaan hyvä ja taistelutahtoinen.

Yhteenvetona seminaarin pitäjät otettiin vastaan erittäin vieraanvaraisesti, ja onnistuneen viikonlopun jäljiltä seuraava Hokuto BJJ leiri toteutetaan ensi vuoden keväällä. Viikonlopun tiimoilta jäi vahva tunne molempia osapuolia hyödyntävästä yhteistyöstä ja hyvistä ystävyyssuhteista!